Er zijn een aantal verschillende soorten warmtepompen beschikbaar. Wij leveren alle warmtepompen in de particuliere sector. Hieronder een overzicht:

Hybride warmtepomp

Een hybride warmtepomp werkt samen met je cv-ketel. De warmtepomp doet het meeste van het werk. Als het extreem koud of warm is, springt de cv-ketel bij om de warmtepomp te ondersteunen. Een hybride warmtepomp bespaart je tussen de 50 en 70 procent aan gasverbruik.

Volledig elektrische warmtepompen

Bij een volledig elektrische warmtepomp is er geen ketel op gas meer nodig, enkel een boiler voor het water. Dit zijn de verschillende soorten volledig elektrische warmtepomp:

Lucht/water warmtepomp

Een lucht/water warmtepomp haalt energie uit de buitenlucht om je woning te verwarmen. Een ventilator zuigt buitenlucht aan. De lucht komt via een warmtewisselaar binnen. De warmtewisselaar is gevuld met koelvloeistof. Deze koelvloeistof verdampt dankzij de warmte van de buitenlucht. Hier komt damp vrij dat omgezet wordt in energie. Lucht/water warmtepompen kunnen ook koelen.

Lucht/lucht warmtepomp

Een lucht/lucht warmtepompen trekt met een buitenunit lucht aan middels een ventilator. De binnenunit trekt vervolgens deze verwarmde lucht aan. De lucht wordt verspreid via wandunits of het plafond.

Bodem/water warmtepomp

Een bodem/water warmtepomp haalt energie uit de bodem. Je tuin werkt in dit geval als warmtebron. Als je voor deze warmtepomp kiest worden er buizen in de bodem geplaatst. De bodem is een zeer stabiele warmtebron aangezien de temperatuur van de grond het gehele jaar tussen de 10 en 12 graden schommelt.

Water/water warmtepomp

Een water/water warmtepomp onttrekt energie uit de bodem. Deze warmtepomp maakt gebruik van een vloeistof met antivries die warmte uit de grond haalt. Het apparaat verhoogt de temperatuur van deze warmte en verwarmt vervolgens je huis en het tapwater.

Wij kijken altijd per woning wat de beste oplossing is.