Thuisbatterij2023-10-04T16:51:29+01:00

Sla je stroom op met een thuisbatterij van VN-Engineering

Verbruik je zelfopgewekte stroom

Meer dan 100 projecten opgeleverd het afgelopen jaar!

Door mijn gegevens in te vullen, ga ik akkoord gecontacteerd te worden

In drie stappen een thuisbatterij in je huis

Maak een afspraak

Eerst willen we graag samen kijken of een thuisbatterij een goede oplossing voor je is. Op dit moment is het zo dat je een vergoeding krijgt als je zelfopgewekte stroom teruglevert aan het elektriciteitsnet. Dit heet de salderingsregeling. Het kabinet is van plan om de salderingsregeling stapsgewijs af te bouwen.

In 2025 mag je nog maar 60 procent van je teruggeleverde elektriciteit salderen. Dit percentage wordt elk jaar minder. Het is de bedoeling dat er in 2031 tegen 0 procent gesaldeerd kan worden. Je krijgt dan dus geen vergoeding meer wanneer je zelfgeproduceerde stroom teruglevert aan het net. Hierom, en de afnemende aanschafprijs, worden thuisbatterijen steeds interessanter, aangezien je met een thuisbatterij je eigen stroom kunt opslaan.

Ook bespreken we hoe het proces verloopt en wat er komt kijken bij de plaatsing. We brengen je behoeftes en doelen in kaart. Wil je energie opslaan om tijdens de daluren te gebruiken of wil je je eigen noodstroomvoorziening? Op deze manier kunnen we de juiste energiecapaciteit voor je bepalen.

Bij plaatsing van een thuisbatterij is het belangrijk om je energieproductie en –verbruik te weten. Daarnaast bespreken we welk type batterij het beste bij je past en waar we de batterij plaatsen. Vaak gebeurt de plaatsing in de garage, kelder of buitenshuis.

Installatie van de thuisbatterij

Nadat we hebben achterhaald wat het beste bij je past, gaan we over op installatie. We plaatsen al het montagemateriaal op de vloer of muur en verzorgen de elektrische aansluiting. De batterij wordt aangesloten op het net en in verbinding gebracht met je zonnepanelen. Dit wordt zorgvuldig gedaan zodat er geen bewegende onderdelen zijn, eventueel wordt er isolatiemateriaal geplaatst. Daarnaast letten we tijdens de plaatsing op ventilatie, toegankelijkheid en temperatuur.

Vervolgens wordt de batterij in bedrijf gesteld en testen we of de installatie werkt met je bestaande energiebronnen.

Nazorg

Zodra alles correct is aangesloten, kun je beginnen met het opslaan van je zelfopgewekte stroom. Om de levensduur van je batterij te vergroten, is er onderhoud nodig. De batterij heeft ingebouwde monitoring en rapportagefuncties om de laadstatus, ontlading en andere gegevens in te zien.

Updatet regelmatig de software van de batterij en houdt het apparaat vrij van stof en vuil. We komen graag bij je langs om de ventilatieopeningen vrij te maken en de installatie te controleren op slijtage of corrosie.

Hoe werkt een thuisbatterij?2023-09-11T10:51:05+01:00

De stroom die je zonnepanelen opwekken wordt gebruikt om je apparaten van stroom te voorzien. Wanneer je meer stroom opwekt dan dat je verbruikt, lever je het restant terug aan het elektriciteitsnet.

Met een thuisbatterij kun je zelfopgewekte stroom opslaan. Je laadt de batterij op met je eigen stroom die je zonnepanelen opwekken en bewaart de stroom voor wanneer jij het nodig hebt.

Hoeveel opslagcapaciteit heb ik nodig?2023-09-11T10:50:55+01:00

Om jouw ideale opslagcapaciteit te bepalen, moet je het maximaal elektrisch vermogen van je zonnepanelen weten. Per wattpiek (kWp) heb je een capaciteit van 1 à 1,5 kWh nodig. Gemiddeld ligt de capaciteit van een thuisaccu tussen de 2 en 10 kWh.

Hoelang gaat een thuisbatterij mee?2023-09-11T10:50:39+01:00

De meeste thuisbatterijen gaan gemiddeld zo’n 15 à 20 jaar mee.

Moet er iets aan mijn meterkast gebeuren?2023-09-11T10:50:30+01:00

Een thuisbatterij kan prima aangesloten worden op een meterkast met een 1-fasenaansluiting. Echter, is het voor in de toekomst handig om een 3-fasenaansluiting te installeren, bijvoorbeeld als je ook een elektrische laadpaal en een inductiekookplaat zou willen.

Wat is de terugverdientijd van een thuisbatterij?2023-09-11T10:43:30+01:00

Met de afnemende salderingsregeling en de verminderde aanschafprijs, heb je een thuisbatterij over het algemeen in 10 à 14 jaar terugverdiend. Die terugverdientijd hangt af van de kostprijs van de accu, de opslagcapaciteit en je jaarlijkse stroomverbruik.

Kun je een subsidie krijgen voor een thuisbattterij?2023-09-11T10:43:16+01:00

Je kunt op dit moment geen subsidie krijgen voor de plaatsing van een thuisbatterij. De verwachting is dat er binnen enkele jaren wel een subsidie op thuisbatterijen komt.

Meer vragen? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina of via WhatsApp door rechtsonder op deze pagina op ‘Hoe kan ik je helpen?’ te klikken.

Wat zeggen onze klanten?

Klanttevredenheid is een van onze belangrijkste focuspunten. We zijn erg trots op de beoordelingen die onze klanten ons geven en we delen deze graag met jou! Laat gerust ook een review achter als je van onze diensten gebruikt hebt gemaakt. We zijn erg benieuwd naar jouw mening!