Laadpaal2023-09-13T09:57:36+01:00

Ga voor gemak met een laadpaal van VN-Engineering

Altijd beschikbaar en voordelig

Meer dan 100 projecten opgeleverd het afgelopen jaar!

Door mijn gegevens in te vullen, ga ik akkoord gecontacteerd te worden

In drie eenvoudige stappen een laadpaal thuis

Maak een afspraak

Tijdens het adviesgesprek brengen we jouw situatie in kaart. Zo bepalen we de ideale plek voor de laadpaal. Wil je een laadpaal in de garage of op je oprit? Moet de lader op een paal komen of aan de muur bevestigd worden?

Daarnaast kijken we naar wat de meest geschikte laadcapaciteit voor je is. De laadcapaciteit hangt af van persoonlijke voorkeur en het laadvermogen van je elektrische auto. Als je een laadpaal wilt met een hoge laadsnelheid, bijvoorbeeld 3 x 35 ampère (A), moet je meterkast verzwaard worden naar een 3-fasenaansluiting. Overweeg of heb je ook zonnepanelen, een inductieplaat en een warmtepomp? Dan heb je sowieso een verzwaring van je aansluiting nodig.

Voorbeeld: Je hebt een auto met een accucapaciteit van 60 kWh. Een 1 x 25 A-aansluiting met een max laadvermogen van 5,8 kWh laadt je auto in ongeveer 7 uur volledig op. Een 3x 25 A-aansluiting met een laadvermogen van 17,2 kWh doet dat in zo’n 2,5 uur.

Ook is het mogelijk om een zakelijke laadpaal voor je bedrijf aan te schaffen bij ons. Hiervoor kun je financiële ondersteuning van de overheid krijgen. Deze laadpalen leveren we met een pasjessysteem zodat je gemakkelijk de transacties kunt bijhouden.

Installatie van het systeem

Na het adviesgesprek komen we de laadpaal bij je installeren. Hierbij zorgen we altijd dat de kabels netjes worden weggewerkt en op je eigen terrein liggen. Wij gebruiken altijd kabels met de juiste dikte en zekeren deze af in de meterkast.

We plaatsen een slimme laadpaal die beschikt over dynamic load balancing (DLB). Een systeem met DLB kiest altijd voor de best beschikbare stroom. Heb je zonnepanelen op je dak? Dan pakt de laadpaal eerst je eigen opgewekte stroom om je auto op te laden. Ook voorkom je met DLB stroomuitval. De paal grijpt namelijk in als er tijdelijk te veel stroom naar de elektrische auto gaat.

Nazorg

Na installatie kun je beginnen met besparen en genieten van het gemak van een laadpaal aan huis! Een laadpaal hoef je in principe niet te onderhouden. Wij controleren of de plaatsing van de laadpaal correct is gedaan en de bekabeling op de juiste manier is aangesloten. We kijken of de aansluiting op het elektriciteitsnet deugt en of de elektrische belasting goed is gedimensioneerd. Het is aan te raden om de laadpaal af en toe schoon te maken.

Kan ik subsidie krijgen voor mijn laadpaal?2023-09-11T10:52:19+01:00

Voor particulieren is er op dit moment geen subsidie voor een laadpaal te verkrijgen. Ondernemers kunnen gebruik maken van een aantal subsidieregelingen, waaronder de Milieu-investeringsaftrek (MIA). Voor meer informatie kun je de website van RVO bezoeken.

Moet er wat gebeuren aan mijn meterkast?2023-09-11T10:52:10+01:00

In de meeste gevallen heb je een 3-fasenaansluiting nodig in je meterkast. Wij bereiden de verzwaring van de meterkast voor, de netbeheerder voert vervolgens de verzwaring uit. Na de verzwaring stellen we je laadpunt in.

Welke laadkabel heb ik nodig?2023-09-11T10:52:00+01:00

De meeste moderne elektrische auto’s hebben een type 2-aansluiting, wat betekent dat je ook een type 2-stekker nodig hebt. Enkele Japanse en Amerikaanse auto’s hebben een type 1-laadkabel nodig.

Hoe zit het met een laadpaal i.c.m. zonnepanelen?2023-09-11T10:51:51+01:00

Heb je al zonnepanelen of denk je erover na om naast een laadpaal ook zonnepanelen te nemen? Goed plan. Zonnepanelen en een laadpaal zijn een goede combinatie. Je kunt namelijk je eigen opgewekte stroom gebruiken om je elektrische auto op te laden. De software in de laadpaal kijkt naar je stroomverbruik en gebruikt het overtollige stroom om je auto op te laden.

Laadpaal of wallbox?2023-09-11T10:51:39+01:00

Er is in wezen weinig verschil tussen een laadpaal of een wallbox. Een wallbox wordt aan de muur bevestigd, en een laadpaal staat op een paal. De installatie is hetzelfde.

Waarmee moet ik rekening houden thuis?2023-09-11T10:51:32+01:00

We kijken samen naar de beste oplossing voor jou, maar je kunt jezelf al wel een aantal dingen afvragen. Heeft een wallbox of laadpaal mijn voorkeur? Heb ik een 3-fasenaansluiting nodig? En welke laadkabel zal ik nodig hebben?

Hoe snel laadt een thuislaadpaal?2023-09-11T10:51:17+01:00

Gemiddeld laadt een thuislaadpaal je auto op in zo’n 8 à 10 uur. Dit hangt uiteraard af van de accucapaciteit van je auto en de fase(n)aansluiting van je meterkast. Je zou ook een snellere lader kunnen installeren die binnen 4 uur je auto oplaadt.

Meer vragen? Neem dan contact met ons op via onze contactpagina of via WhatsApp door rechtsonder op deze pagina op ‘Hoe kan ik je helpen?’ te klikken.

Wat zeggen onze klanten?

Klanttevredenheid is een van onze belangrijkste focuspunten. We zijn erg trots op de beoordelingen die onze klanten ons geven en we delen deze graag met jou! Laat gerust ook een review achter als je van onze diensten gebruikt hebt gemaakt. We zijn erg benieuwd naar jouw mening!