Zonnepanelen2023-10-07T09:34:25+01:00

Bespaar met zonnepanelen van VN-Engineering

Word onafhankelijk van je energieleverancier en voorkom hoge kosten

Meer dan 100 projecten opgeleverd het afgelopen jaar!

In drie heldere stappen zonnepanelen op je dak

Wij regelen alles voor je, van aanvraag tot oplevering

Maak een afspraak

We komen bij je thuis om te horen wat je wensen zijn. Ook kijken we hoe de huidige elektrische installatie in huis is. Soms is het nodig om deze ook te vervangen of aan te passen. Vervolgens meten we het beschikbare dakoppervlak op en bepalen we hoeveel panelen we kunnen plaatsen. Door te kijken naar de oriëntatie en het vermogen van de panelen, kunnen we een zeer goede voorspelling doen van de jaarlijkse opbrengst. Daarna bepalen we samen waar jij graag de omvormer geplaatst wil hebben en stellen we het kabelpad van de omvormer naar de meterkast vast.

Installatie van het systeem

Wij installeren de zonnepanelen op het dak en sluiten ze aan op het elektriciteitsnetwerk. Het installeren van zonnepanelen is een technisch proces en moet worden uitgevoerd door vakmensen met ervaring en kennis. Dit garandeert een correcte installatie en voorkomt problemen op de lange termijn. De zonnepanelen dienen correct te worden aangesloten op het elektriciteitsnetwerk om veiligheid en betrouwbaarheid te garanderen. Dit omvat onder meer de installatie van omvormers, die de gelijkstroom die door de zonnepanelen wordt geproduceerd omzetten in wisselstroom die geschikt is voor gebruik in huis. Tot slot regelen we de monitoring via het internet in, zodat je via een app de opbrengst kunt bekijken.

Tijdens het installeren van zonnepanelen werken we op hoogte. Werken op hoogte is een potentieel gevaarlijke activiteit en daarom nemen wij altijd de juiste voorzorgsmaatregelen. Om veilig te kunnen werken op hoogte, wordt altijd gebruik gemaakt van de juiste apparatuur, zoals valbescherming en een steiger.

Start met besparen

Vanaf de eerste dag begin je met besparen op je energierekening. De oplevering van zonnepanelen omvat het voltooien van de installatie en het garanderen van een goed werkend systeem dat voldoet aan de specificaties en normen.

Nadat de zonnepanelen geïnstalleerd zijn, wordt er een controle uitgevoerd om te garanderen dat de installatie correct is gedaan en dat de panelen goed zijn geplaatst en aangesloten. Het systeem wordt geregistreerd bij de energieleverancier en het is verplicht om het systeem te laten keuren door een erkend keuringsinstituut. Dit garandeert dat het systeem veilig en betrouwbaar is.

Hoelang duurt het voordat jullie de zonnepanelen komen installeren?2024-01-20T09:50:24+01:00

In principe kunnen wij hier niet een direct antwoord op geven. Ons streven is om al onze nieuwe klanten eind voor de zomer van 2024 te kunnen voorzien van zonnepanelen.

Zijn er subsidies?2023-10-04T16:23:28+01:00

Per 1 januari 2023 hoef je in Nederland geen btw voor zonnepanelen meer terug te vragen en geldt er een 0% btw-tarief. Dit scheelt je een hoop tijd!

Hoe werkt salderen?2023-10-04T16:24:38+01:00

Wek je zelf duurzame energie op, bijvoorbeeld via zonnepanelen? Dan verbruik je een deel van deze energie zelf en lever je de rest terug aan het openbare net. Je energieleverancier verrekent dit door het teruggeleverde aantal kWh af te trekken van de door hem geleverde energie. Dit wordt salderen genoemd: het verschil tussen de opgewekte kWh en de verbruikte kWh.

Hoe werken zonnepanelen?2023-09-11T10:49:01+01:00

Zonnepanelen zijn opgebouwd uit zonnecellen. In deze cellen ontstaat elektrische spanning door het zonlicht. Door zonnepanelen te schakelen kan er stroom door de installatie lopen. De stroom die wordt opgewekt is ‘gelijkstroom’. De gelijkstroom moet worden omgezet naar wisselstroom om bruikbaar te zijn voor je apparaten. Dit werk wordt gedaan door een omvormer. De zonnepanelen zijn aangesloten op een omvormer, de omvormer is aangesloten op je meterkast.

Is mijn dak geschikt voor zonnepanelen?2023-09-11T10:47:20+01:00

Ja, in principe zijn bijna alle daken geschikt voor zonnepanelen. In hoeverre jouw dak geschikt is voor zonnepanelen is afhankelijk van een aantal factoren. Allereerst kijken we naar de richting en helling van je dak. Is je dak gericht op het noorden, oosten, westen of zuiden? Een dak op het noorden vangt het minste zon, maar dit betekent niet dat zonnepanelen niet rendabel kunnen zijn. Daken met een helling van 35 graden zijn ideaal voor zonnepanelen, al kunnen zonnepanelen op daken met hellingshoeken ook voldoende stroom opwekken.

Ook kijken we naar hoeveel zonnepanelen je kwijt kunt op je dak, of er schaduwfactoren zijn en welke dakbedekking er ligt. Bijna alle dakbedekkingen zijn geschikt voor zonnepanelen, behalve daken met asbest of van riet. Wij leggen zonnepanelen op platte en schuine daken. We zullen bij ons adviesgesprek jouw persoonlijke situatie met je doornemen.

Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig?2023-09-11T10:47:04+01:00

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt, dien je met een aantal dingen rekening te houden. Ten eerste is het belangrijk om je stroomverbruik over een jaar te achterhalen. Dit kun je meestal via de website of via een app van je energieleverancier te weten komen. Hoe groter het huishouden en het aantal apparaten, hoe hoger het verbruik zal zijn.

Over het algemeen ligt de opbrengst van zonnepanelen tussen de 300 en 350 kWh. Een gemiddeld huishouden met een stroomverbruik van 3000 kWh zou dus uit de voeten moeten kunnen met 10 zonnepanelen. Je moet uiteraard wel genoeg ruimte op je dak hebben om deze panelen te kunnen plaatsen. Gemiddeld gezien is een dak van 15 tot 30 m2 voldoende voor zonnepanelen.

Wat is de terugverdientijd van zonnepanelen?2023-09-11T10:46:54+01:00

De aanschaf van zonnepanelen heb je in zo’n vijf a zeven jaar terugverdiend. Nadat je je panelen hebt terugverdiend, krijg je dus nog jaren gratis stroom.

Kan ik zien wat mijn zonnepanelen opleveren?2023-09-11T10:46:45+01:00

Ja. Wij installeren zonnepanelen waarvan de opbrengst bij te houden is in een mobiele app. Met deze applicatie zie je in een oogopslag wat je zonnepanelen opleveren.

Hoe zit het met zonuren?2023-09-11T10:46:35+01:00

Het aantal zonuren heeft invloed op de opbrengst van je panelen. Hoe meer zonuren op een dag, hoe meer energie er wordt opgewekt. In Nederland schijnt de zon zo’n 1500 tot 1600 uur per jaar. De meeste zonuren hebben we in Nederland in de maanden april, mei, juni, augustus en september. Mei heeft verassend genoeg de meest zonuren, gemiddeld gezien 210 over de hele maand en zo’n 6,8 uur per dag.

Ook als het bewolkt is, wekken zonnepanelen stroom op. Schaduw verlaagt namelijk de opwekking van energie. Uiteraard leveren zonnepanelen meer energie op wanneer het zonnig is.

Wat is de levensduur van zonnepanelen?2023-09-11T10:46:23+01:00

Zonnepanelen met een hoge kwaliteit kunnen tot wel 40 jaar meegaan. De economische levensduur van zonnepalen ligt op ongeveer 30 jaar.

Hoelang is de garantie op zonnepanelen?2023-09-11T10:46:10+01:00

De hoeveelheid aan productgarantie op zonnepanelen is afhankelijk van de leverancier. Wij geven 25 jaar productgarantie en 25 jaar vermogensgarantie op 80 procent van het vermogen.

Naast productgarantie op zonnepanelen bestaat er ook nog zoiets als vermogensgarantie. Dit heeft betrekking op de afname van opbrengst naar mate de tijd vordert. Met een vermogensgarantie van 25 jaar moet je dus na bijna 30 jaar nog steeds 80 procent opbrengst hebben met je panelen.

Welke soort zonnepanelen zijn er?2023-09-11T10:45:57+01:00

Monokristallijn zonnepanelen

De monokristallijn panelen zijn het langst op de markt aanwezig. Deze panelen zijn gemaakt van silicium en beschikken over één kristal. Je kunt deze panelen herkennen door hun kenmerkende zwarte kleur. De monokristallijn panelen zijn erop ingericht om een zo hoog mogelijk rendement te behalen en kennen een lange levensduur.

Polykristallijn zonnepanelen

De polykristallijn panelen zijn blauw van kleur en hebben meerdere kristallen. Ze zijn minder efficiënt dan monokristallijn panelen, maar ze zijn wel goedkoper. De opbrengst van deze panelen is minder omdat ze een lagere concentratie aan silicium hebben.

Wij plaatsen overwegend monokristallijn panelen omdat ze een hoger rendement per oppervlakte hebben.

Hebben zonnepanelen onderhoud nodig?2023-09-11T10:45:29+01:00

Zonnepanelen hebben weinig onderhoud nodig. Wij raden aan om de zonnepanelen eens per jaar schoon te maken. Ook is het aan te raden om vogelwering te gebruiken om te voorkomen dat vogels zich nestelen rond je zonnepanelen.

Wat gebeurt er met oude zonnepanelen?2023-09-11T10:44:48+01:00

Is de aanschaf voor een nieuwe zonnepaneleninstallatie een te grote investering voor je? Wij geven oude zonnepanelen graag een tweede leven. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Wat zeggen onze klanten?

Klanttevredenheid is een van onze belangrijkste focuspunten. We zijn erg trots op de beoordelingen die onze klanten ons geven en we delen deze graag met jou! Laat gerust ook een review achter als je van onze diensten gebruikt hebt gemaakt. We zijn erg benieuwd naar jouw mening!

Fam. van Dijk, Groningen

VN-Engineering heeft bij ons 16 zonnepanelen geïnstalleerd op ons betonnen lessenaarsdak. We zijn altijd in de veronderstelling geweest dat panelen installeren op ons dak niet mogelijk was vanwege de hoek van ongeveer 15 graden. VN-Engineering heeft gebruik gemaakt van speciale betonankers en heeft zo ballastvrij panelen op ons dak kunnen monteren. Alles geheel waterdicht! We zijn superblij en tevreden. Vooraf wordt duidelijk verteld en uitgelegd wat je kan verwachten en ze komen tijdens installatie netjes hun afspraken na. Wij wekken met onze zonnepanelen nu zo’n 6000 kWh op jaarbasis op.