Sla je stroom op met een thuisbatterij van VN-Engineering
Verbruik je zelfopgewekte stroom
In drie stappen een thuisbatterij in je huis
Maak een afspraak
Eerst willen we graag samen kijken of een thuisbatterij een goede oplossing voor je is. Op dit moment is het zo dat je een vergoeding krijgt als je zelfopgewekte stroom teruglevert aan het elektriciteitsnet. Dit heet de salderingsregeling. Het kabinet is van plan om de salderingsregeling stapsgewijs af te bouwen.
In 2025 mag je nog maar 60 procent van je teruggeleverde elektriciteit salderen. Dit percentage wordt elk jaar minder. Het is de bedoeling dat er in 2031 tegen 0 procent gesaldeerd kan worden. Je krijgt dan dus geen vergoeding meer wanneer je zelfgeproduceerde stroom teruglevert aan het net. Hierom, en de afnemende aanschafprijs, worden thuisbatterijen steeds interessanter, aangezien je met een thuisbatterij je eigen stroom kunt opslaan.
Ook bespreken we hoe het proces verloopt en wat er komt kijken bij de plaatsing. We brengen je behoeftes en doelen in kaart. Wil je energie opslaan om tijdens de daluren te gebruiken of wil je je eigen noodstroomvoorziening? Op deze manier kunnen we de juiste energiecapaciteit voor je bepalen.
Bij plaatsing van een thuisbatterij is het belangrijk om je energieproductie en –verbruik te weten. Daarnaast bespreken we welk type batterij het beste bij je past en waar we de batterij plaatsen. Vaak gebeurt de plaatsing in de garage, kelder of buitenshuis.
Installatie van de thuisbatterij
Nadat we hebben achterhaald wat het beste bij je past, gaan we over op installatie. We plaatsen al het montagemateriaal op de vloer of muur en verzorgen de elektrische aansluiting. De batterij wordt aangesloten op het net en in verbinding gebracht met je zonnepanelen. Dit wordt zorgvuldig gedaan zodat er geen bewegende onderdelen zijn, eventueel wordt er isolatiemateriaal geplaatst. Daarnaast letten we tijdens de plaatsing op ventilatie, toegankelijkheid en temperatuur.
Vervolgens wordt de batterij in bedrijf gesteld en testen we of de installatie werkt met je bestaande energiebronnen.
Nazorg
Zodra alles correct is aangesloten, kun je beginnen met het opslaan van je zelfopgewekte stroom. Om de levensduur van je batterij te vergroten, is er onderhoud nodig. De batterij heeft ingebouwde monitoring en rapportagefuncties om de laadstatus, ontlading en andere gegevens in te zien.
Updatet regelmatig de software van de batterij en houdt het apparaat vrij van stof en vuil. We komen graag bij je langs om de ventilatieopeningen vrij te maken en de installatie te controleren op slijtage of corrosie.
Wat zeggen onze klanten?
Klanttevredenheid is een van onze belangrijkste focuspunten. We zijn erg trots op de beoordelingen die onze klanten ons geven en we delen deze graag met jou! Laat gerust ook een review achter als je van onze diensten gebruikt hebt gemaakt. We zijn erg benieuwd naar jouw mening!