Laadpaal

Hoe snel laadt een thuislaadpaal?

juli 6th, 2023|

Gemiddeld laadt een thuislaadpaal je auto op in zo’n 8 à 10 uur. Dit hangt uiteraard af van de accucapaciteit van je auto en de fase(n)aansluiting van je meterkast. Je zou ook een snellere lader kunnen installeren die binnen 4...

Waarmee moet ik rekening houden thuis?

juli 5th, 2023|

We kijken samen naar de beste oplossing voor jou, maar je kunt jezelf al wel een aantal dingen afvragen. Heeft een wallbox of laadpaal mijn voorkeur? Heb ik een 3-fasenaansluiting nodig? En welke laadkabel zal ik nodig hebben?

Laadpaal of wallbox?

juli 5th, 2023|

Er is in wezen weinig verschil tussen een laadpaal of een wallbox. Een wallbox wordt aan de muur bevestigd, en een laadpaal staat op een paal. De installatie is hetzelfde.

Hoe zit het met een laadpaal i.c.m. zonnepanelen?

juli 5th, 2023|

Heb je al zonnepanelen of denk je erover na om naast een laadpaal ook zonnepanelen te nemen? Goed plan. Zonnepanelen en een laadpaal zijn een goede combinatie. Je kunt namelijk je eigen opgewekte stroom gebruiken om je elektrische auto op...

Welke laadkabel heb ik nodig?

juli 5th, 2023|

De meeste moderne elektrische auto’s hebben een type 2-aansluiting, wat betekent dat je ook een type 2-stekker nodig hebt. Enkele Japanse en Amerikaanse auto’s hebben een type 1-laadkabel nodig.

Moet er wat gebeuren aan mijn meterkast?

juli 5th, 2023|

In de meeste gevallen heb je een 3-fasenaansluiting nodig in je meterkast. Wij bereiden de verzwaring van de meterkast voor, de netbeheerder voert vervolgens de verzwaring uit. Na de verzwaring stellen we je laadpunt in.